School Pantarijn opent nieuwe vestiging in Casterhoven

vrijdag 8 februari 2019

Het is in Casterhoven niet alleen goed wonen, maar ook prettig leren met prima resultaten. De wijk beschikt sinds kort over een school voor voortgezet onderwijs. Pantarijn Kesteren is gevestigd in een gloednieuw en modern schoolgebouw in het plangebied, op steenworp afstand van de nieuwbouwwoningen in fase 14 en 15. Deze kleinschalige school staat garant voor onderwijs op maat in een veilig klimaat. En: met uitstekende resultaten, want Pantarijn Kesteren behoort tot de vijf beste middelbare scholen van Nederland! Weinig zittenblijvers, hoge cijfers en een hoog niveau, zo bleek uit onderzoek van RTL Nieuws in 2018.

Pantarijn Kesteren was tot een jaar geleden gevestigd in de kern van Kesteren, maar opende aan het begin van schooljaar 2018-2019 de deuren aan de Vicuslaan in Casterhoven. De school biedt mavo tot en met het eindexamen (4 jaar). Voor havo en vwo kunnen leerlingen tot en met het derde leerjaar terecht; vmbo (basis en kader) zijn tot en met leerjaar 2 op Pantarijn te volgen. Daarna kunnen de leerlingen van deze richtingen hun opleiding voortzetten op Pantarijn in Wageningen of Rhenen.

Kleinschaligheid als kracht
“Onze school telt ruim 270 leerlingen”, zegt schoolleider Robert Philips. “Er zal in de toekomst nog wel enige groei zijn, maar echt veel groter dan 350 leerlingen zal de school niet worden. Juist die kleinschaligheid is onze kracht. Onze school is een veilige haven, waar iedereen elkaar kent. Maatwerk in het onderwijs is bij ons een vanzelfsprekendheid, omdat we een overzichtelijke school zijn. Natuurlijk is het heel mooi dat uit het onderzoek naar voren komt dat dit tot hoge kwaliteit leidt. Dankzij de nieuwbouw beschikken we bovendien over moderne leermiddelen en een duurzame leeromgeving. De leerlingen hebben allemaal een laptop, maar de schoolboeken zullen zeker niet verdwijnen.”

Kesteren beschikt overigens over meer scholen voor voortgezet onderwijs, dus er keus, zegt Robert Philips. In de dorpskern is een school voor voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag (Van Lodenstein College) en er is ook een groenschool (Helicon-vmbo).

Pantarijn Kesteren is een openbare school die openstaat voor kinderen met verschillende levensbeschouwingen. “Onze leerlingen komen uit verschillende richtingen. Godsdienst komt aan de orde in het vak maatschappijleer”, aldus Robert Philips. Pantarijn kent tweejarige brugklassen op verschillende niveaus. Aan het eind daarvan maken de leerlingen een keuze voor de doorstroming naar vmbo, mavo, havo of vwo. “De leerlingen worden daarbij optimaal individueel begeleid”, benadrukt Robert Philips. “Ik denk dat aan deze persoonlijke aanpak veel behoefte bestaat.”

www.pantarijn.nl/Kesteren

  • Robert Philips - Pantarijn.jpg
  • Pantarijn Kesteren (002).jpg
  • Casterhoven_compleet_sept 2018.jpg
  • Vogelvlucht_web.jpg (2)
Casterhoven
< Terug naar project
vogelvlucht.jpg (2)
Ap Sanders101.png
Ap SandersSanders Makelaardij