Janneke en Nico verhuizen door binnen Casterhoven

maandag 4 februari 2019

Janneke en Nico, bewoners van het eerste uur: "Het is heerlijk wonen in Casterhoven. We kochten vijf jaar geleden een hoekwoning in de allereerste straat van Casterhoven, dus we zijn echt bewoners van het eerste uur. En het bevalt ons hier prima, het is heerlijk wonen in deze wijk.”

Nico en Janneke zijn vol lof over Casterhoven. Het is vooral de ruime opzet van de Kesterense nieuwbouwwijk die hen aanspreekt. “We wonen in een hoekwoning met direct zicht op het water. Het is een fijne en groene wijk, met veel water. We voelen ons hier helemaal thuis”, zegt Janneke.

Gezinsleven
“We wonen hier met veel mensen die ongeveer in dezelfde levensfase zitten, veel jonge gezinnen met kinderen. Dat is erg gezellig. We kennen dus ook veel mensen in de buurt”, vertellen Nico en Janneke enthousiast. Ze dragen zelf ook bij aan het kinderrijke karakter van Casterhoven: ze hebben inmiddels twee kinderen, een meisje en een jongetje, van wie de laatste kort geleden geboren is.

Verhuizen binnen de wijk
Janneke en Nico hebben het in Casterhoven zo naar hun zin dat ze over een poosje binnen de wijk gaan verhuizen naar een grotere woning. Ze kochten een vrijstaande woning in fase 13. “Dus we krijgen straks nog meer ruimte, al hebben we wat dat betreft in onze huidige woning ook niet te klagen. We kijken vooral uit naar de veel grotere tuin rondom het huis. We zien onze toekomstige woning echt als de plek waar we in ieder geval een groot deel van ons leven gaan doorbrengen.”

Voorzieningen
De goede ligging van de wijk speelt een grote rol in hun keuze voor Casterhoven. De basisschool ligt op loopafstand, evenals het centrum van Kesteren met onder andere een gloednieuwe Plus-supermarkt. “Dus alles voor de dagelijkse dingen is onder handbereik. Dat is echt ideaal.” Ook grotere plaatsen met een ruimer winkelbestand zijn vanuit Kesteren goed bereikbaar.

Bouw
De bouw van hun nieuwe woning moet nog wel beginnen. “De woning is ongeveer in dezelfde stijl als onze huidige woning. Een mooi klassiek huis, ruim van opzet.” Omdat hun eigen huis snel verkocht was, moeten Janneke en Nico nog wel op zoek naar tijdelijke woonruimte. “En dan maar hopen dat de bouw snel vordert, want we hebben er natuurlijk veel zin in.”

Bekijk het actuele woningaanbod in Casterhoven ►

  • verhuizing_jan2019.jpg
  • AI_Noot_web.jpg
  • AI_maas.jpg
  • Vogvlucht.jpg
Casterhoven
< Terug naar project
vogelvlucht.jpg (2)
Ap Sanders101.png
Ap SandersSanders Makelaardij