Binnenkijken bij Bionda en Sytze

vrijdag 10 november 2017

Bionda en Sytze hebben een twee-onder-een-kapwoning gekocht in Nuenen. In de woonkamer hebben ze veel kleuraccenten toegepast. De vloer van eiken bielzen geeft daaraan een warm en natuurlijk tegenwicht. “Het is geen steriele, spiegelgladde vloer, maar echt afgeborsteld hout met knoesten, vlammen en scheuren. Een vloer met karakter.” De elf meter lange muur kreeg achter de eettafel een opvallend geel vlak dat net zo breed is als de tafel zelf. De kleur van de lampen sluit weer aan bij de natuurlijke tint van de vloer.

“We wonen nu ruim een jaar in onze nieuwe woning in Park Luistruik, een heerlijke woonomgeving in Nuenen. Het is een prachtige, ruime woning die we helemaal onze eigen stijl hebben kunnen geven.” Sytze en Bionda vielen vooral voor de ruimtelijke indruk die de tweekapper biedt: moderne uitstraling, hoge plafonds en veel lichtinval. “Een ruime en lichte woning in een prettige groene wijk. Nuenen is een prima dorp om te wonen en Eindhoven is toch heel dichtbij.”

Ze kozen op de begane grond voor extra ruimte in de vorm van een uitbouw aan de achterzijde. De uitbouw is 2,4 meter diep en voorzien van een schuifpui waardoor de tuin makkelijk bereikbaar is. Binnen en buiten zijn hier heel dicht bij elkaar. “Ook op zolder hebben we dankzij dakramen aan beide zijden volop licht. Dat biedt zeker mogelijkheden voor de toekomst. Het huis is nogal groot met zijn tweeën.”

Op vrijwel de volledige muur in de woonkamer is een grijze lambrisering geschilderd, alleen bij de eethoek moest deze wijken voor het gele vlak. Achter de gemakkelijke zithoek met veel kussens is boven deze lambrisering een donker turquoise kleurvlak aangebracht. Hier is bovendien plaats gecreëerd voor wat foto’s en sfeerlichtjes voor ’s avonds. Al met al een heerlijke plek om te ontspannen aan de tuinzijde van de woning.

Het gele kleuraccent komt regelmatig terug in het interieur. Sytze en Bionda hebben de woning helemaal naar eigen idee ingericht: “Daar is geen interieurspecialist aan te pas gekomen. We hebben wel veel interieurbladen gelezen en zijn in veel showrooms wezen kijken. We zijn nog steeds niet helemaal klaar en voegen nog steeds nieuwe dingen toe. Zo wordt het echt ons eigen droomhuis.”

De keukeninrichting is wit-op-wit. “We hebben de keuken gekocht in het Warenhuys van Van Wanrooij in Waardenburg. Dankzij de keukencheque, die we bij de aankoop van de woning ontvingen, was dat zeker voordelig. We wilden een kookeiland, want we koken heel graag en vinden het ook leuk om vanaf de eettafel het kookeiland te kunnen zien. Om die reden hebben we een afzuigkap gezocht die eigenlijk niet als zodanig te herkennen is, maar meer oogt als een lampenkap.”

In de hal is het gele kleuraccent uit de keuken voortgezet op de onderste helft van de muur, daarboven is gekozen voor blauwgrijs. Sytze en Bionda zochten en vonden verder praktische oplossingen voor het neerzetten van de schoenen en het ophangen van kaartjes en foto’s. Dankzij de schuifpui gaan binnen- en buitenleven bijna naadloos in elkaar over.

Op de eerste verdieping ligt spierwit laminaat op de vloer. In hun eigen slaapkamer hebben Sytze en Bionda het donker turquoise uit de zithoek laten terugkomen boven het bed. De verdieping bevat drie kamers: “Ook hier hoge plafonds, dus een ruimtelijke indruk. We hebben op deze etage een separaat toilet laten aanbrengen, waar dat standaard in de badkamer zou komen. De badkamer hebben we groter laten uitvoeren, want we wilden graag een bad én een ruime inloopdouche. De overloop mocht van ons wel iets kleiner. Het is fijn dat je bij Van Wanrooij zoveel keuzes kunt maken.”

  • _MG_7850.jpg
  • _MG_7785.jpg
  • _MG_7619.jpg
  • _MG_7816.jpg
  • _MG_7529.jpg
  • _MG_7675.jpg
  • _MG_7527(lichtmodern).jpg
Casterhoven
< Terug naar project
AI_int_small.jpg
Ap Sanders101.png
Ap SandersSanders Makelaardij